søndag 29. august 2021

En sommer er over... - eller ?

 


 Lange lyse sommerkvelder er en saga blott. Prestekragene lyser ikke lenger hvitt i skog og på eng. Svalene som hekka i redskapshuset har pakket kofferten og dratt og gulerlene på Myrefjell har vært innom og sagt takk for i år de også. Litt enkel hoderegning viser at det er i underkant av 4 måneder til jul.😲

Men likevel, det er fortsatt grønt på jordene. Det er fortsatt dagtemperaturer på opp mot 20 grader og det står fortsatt en og annen blåklokke å lyser i grøftekanten bak låven.  Så, er sommeren egentlig over? Har somrene blitt lenger? Har den globale oppvarmingen gjort årstidene mer utvannet og diffuse? Er konsekvensen at vi ender opp med vinter og sommer mens høst og vår skrumper inn til ingenting? Ikke vet jeg og ikke tror jeg det blir i min tid heller og heldigvis for det. Jeg liker nemlig høsten jeg. Den klare lufta. De rolige kveldene. Gleden ved å tenne stearinlys igjen. Den gode lukta når en tenner opp det første ilegget i ovnen fordi en hutrer litt i sofaen etter jobb. Skogsturer med bærhenting og soppjakt. Joda, høsten er nå fin synes jeg. 



Årets sommer har også vært veldig fin. Bortsett fra noen innslag av ekstremvær i form av hagl, vind,lyn  og torden kan vi ikke klage.  Det eneste måtte være at også i å ble det fire uker som gikk altfor fort. Men, når to av de ukene ga oss opplevelser sammen med store og små feriegjester , ja da er vi kjempefornøyde. Det beste i verden er når tunet omdannes til teltleir, badeland, lekeplass, grillplass, rop, og barnelatter! Uker med verdens herligst kaos. Det spises is til frokost. Og det knaskes godteri i kjellerkinoen hver kveld! Det sover noen i alle rom. I hengekøyer, telt og huler . Ingen ( ihvertfall av de under 6 år) har klær på. Det bades til sola går ned. Farmormormors vaffeljern flyttes ut og farmormormors hjerte blir stort og varmt når 3 åringen stapper det 8 vaffelhjertet i munnen og ber om mer ❤️😍👍🏻 Minner for livet!


Tre små som springer over tunet og roper bestefar, bestefar, kom å spis! , det er heller ikke slikt en får kjøpt for allverdens millioner det. Og bestefar bærer gjerne alle tre samtidig selv om både rygg og knær egentlig  hyler nei, nei!  De stuttbeinte pelsdottene er totalt utslitte når kvelden kommer. Det er slitsomt å holde styr på masse små mennesker på en gang. 



I år fikk vi også ei ekstra uke med den eldste av flokken. Helt alene i en uke blir vi ekstra godt kjent ❤️ Og ferieturen vår ble å kjøre henne hjem til Tynset . Der ventet skolestart. Gud hjelpe meg som åra går. Fineste skolejenta❤️👍🏻



Og vips, så er vi her da, i de siste dagene av august. Joda, sommeren er definitivt over. Min bittelille potetåker har gitt oss masse poteter og mersmak så plan for neste års litt større åker er allerede klar.  De to små drivhusene har gitt gleder med både tomat og agurk. Fryseren er fylt opp med molter og blåbær. Vinterveden er tørr og vi fikk faktisk rydda både stabbur og boder i sommer. 



Så da gjenstår vel bare en ting før høstmørket virkelig bør senke seg. Årets stortingsvalg! Og hvordan det går , nei det er neimen ikke godt å vite.  Men uansett hvem som vinner eller taper, vil høst og vinter komme og plutselig er det sommer igjen.